Winkels in Edinburgh

Princes Street en meer: winkelen doe je in Edinburgh als de beste

Alhoewel Glasgow als winkelparadijs van Schotland geldt, heb je toch ook in Edinburgh maar weinig te klagen. Winkelen in Edinburgh doe je bij hippe vintageboetiekjes, het oudste warenhuis van Schotland, trendy designers en natuurlijk die typische souvenirshops. De winkels in Edinburgh weten een breed publiek te bedienen. De bekendste winkelstraat van Edinburgh is Princes Street. Alhoewel je de meeste shopaholics hier vindt, zijn er ook genoeg andere leuke winkelplekken in deze stad. De openingstijden van de winkels in Edinburgh zijn wel wat beperkter dan in veel andere Europese steden.

Dé winkelstraat van Edinburgh: Princes Street

Op Princes Street gaat jouw hart als winkelliefhebber gegarandeerd sneller kloppen. Deze straat in New Town geldt als dé winkelstraat van Edinburgh. De oorspronkelijke intentie was om hier huizen te bouwen, maar uiteindelijk veranderden de plannen. Daarom liggen de winkels maar aan één zijde van Princes Street. Zo heb je tijdens het winkelen in Edinburgh uitzicht op de grasvelden van de Princes Street Gardens en Castle Rock. In deze straat vind je bekende namen van internationale modeketens, maar ook Britse warenhuizen. Het 200 jaar oude Schotse warenhuis Jenners wil je ook niet missen.

Andere locaties in de stad waar het heerlijk shoppen is

Princes Street is dan wel de belangrijkste winkelstraat in Edinburgh, maar daar houdt het shopplezier nog niet mee op. Parallel aan deze straat loopt namelijk George Street, waar je winkelt in panden met prachtig bewaard gebleven Gregoriaanse gevels. Hier vind je de luxere winkels zoals Jigsaw en Karen Millen. De meest chique winkels in Edinburgh tref je echter aan de Multrees Walk. Hier prijken namen als Louis Vuitton, Marc Jacobs, Gucci en Victoria Beckham op de gevels. Op de Grassmarket vind je de meeste tweedehands en vintage winkels van Edinburgh.

Bezoek behalve de vele winkels in Edinburgh ook eens de markten van de stad

Winkelen in Edinburgh hoef je natuurlijk niet per se in de meest bekende winkelstraten van de stad te doen. Behalve kleding, schoenen en accessoires kun je in Edinburgh ook originele souvenirs en typische streekproducten kopen. En dat doe je op de markten van de Schotse hoofdstad. Op de Edinburgh Farmers Market koop je elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 de lekkerste versproducten. Op zondag doe je dat op de Stockbridge Market nog eens dunnetjes over. Tot slot is ook de kleurrijke Greater Grassmarket op zaterdag een aanrader.

De openingstijden van de winkels in Edinburgh

Winkelliefhebbers kunnen in de Schotse hoofdstad hun hart ophalen, maar moeten er wel enigszins rekening mee houden dat de openingstijden van de winkels in Edinburgh iets beperkter is dan in veel andere Europese steden. De meeste winkels in Edinburgh zijn doorgaans tussen 09.00 en 18.00 geopend. Op donderdagavond blijven ze twee uur langer open. Een groot deel van de winkels is op zondag tussen 11.00 en 17.00 open, alhoewel er ook genoeg winkeliers zijn die op die dag de rolluiken van hun pand dicht houden. Souvenirwinkels zijn elke dag tot 20.00 geopend.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...