Weersverwachting van Edinburgh

Het klimaat en de weersverwachting voor Edinburgh

Ga jij binnenkort op stedentrip naar de Schotse hoofdstad? Grote kans dat je de weersverwachting voor Edinburgh nauwlettend volgt. En dat je inmiddels hebt begrepen dat wind en regen net zo onlosmakelijk aan deze bestemming zijn verbonden als whisky en doedelzakken. Het klimaat van Edinburgh lijkt op het Nederlandse. Echter zie je op het weerbericht van Edinburgh dat de temperatuur bijna altijd net iets lager ligt. Het weer dat in Edinburgh heerst, is het hele jaar door mild en wisselvallig en kan soms –doordat het per uur kan verschillen- voor een verrassing zorgen.

Het klimaat dat in Edinburgh heerst

Het klimaat van Edinburgh kan net als het Nederlandse beschreven worden als zeeklimaat. Dit betekent dat er sprake is van gematigde temperaturen en regen er het hele jaar door voorkomt. Het weer in Edinburgh wordt sterk beïnvloed door de ligging van de stad aan zee. Het klimaat in Edinburgh is desondanks mild en kent maar weinig periodes met vorst. Extreme weersomstandigheden komen er sowieso niet voor. Dit wordt duidelijk wanneer je de weersvoorspelling van de komende week of die voor de lange termijn -14 dagen- bestudeert. Het weer in Edinburgh is aangenaam en koel.

Hoe zit het met die typisch Schotse regen?

Menig bezoeker houdt de weersverwachting voor Edinburgh alvorens zijn vertrek scherp in de gaten. Alhoewel neerslag behoorlijk gelijkmatig over het hele jaar is verdeeld, valt er in de maanden februari tot en met juni minder neerslag. In juli en augustus valt het meest. Het aantal millimeter blijft echter minimaal. Omdat Edinburgh aan de kust ligt, waaien er ook veel buien aan de stad voorbij. Sowieso gaat het meestal om miezerregen. Plensbuien zul je het weerbericht van Edinburgh een stuk minder zien voorspellen. De westenwind die de regen brengt, is echter wel warm.

Het weer in Edinburgh maakt van de zomermaanden de beste reisperiode

De maanden juni, juli, augustus en september vormen de beste reisperiode voor een stedentrip naar Edinburgh. De weersverwachting voor Edinburgh toont in die maanden een temperatuur die tegen de twintig graden loopt. De gemiddelde temperatuur overdag is in deze maanden 18 graden. Net als dat het nooit echt koud is in Edinburgh, is het er ook nooit echt heel warm. Uitschieters naar boven zijn zeldzaam. Dertig graden is maar enkele keren voorgekomen. In tegenstelling tot veel andere bestemmingen wordt een stedentrip naar Edinburgh in de zomermaanden dus zeker niet afgeraden.

Het te verwachten weerbericht voor Edinburgh in de overige maanden

Juni tot en met september zijn dus de warmste maanden, maar wat voor een weerbericht kun je voor Edinburgh verwachten gedurende de rest van het jaar? Het weer in Schotland en Edinburgh is in januari op zijn koudst, zo rond de vijf graden. Ook in februari en maart reken je op vijf tot tien graden. In april en mei stijgt het kwik richting de vijftien. Diezelfde temperatuur kun je tijdens een stedentrip in Edinburgh in oktober ook verwachten. In november en december reken je weer op vijf tot tien graden.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...