Vliegtickets

Hoe en waar vind je de goedkoopste vliegtickets naar Edinburgh?

Zin in een bezoek aan een stad vol middeleeuwse architectuur, eeuwenoude verhalen en gezellige pubs? Pak dan het vliegtuig en vertrek naar de Schotse hoofdstad. Vliegtickets naar Edinburgh zijn goedkoop te verkrijgen, des te meer wanneer je ruim van tevoren boekt. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks vluchten naar Edinburgh. Vliegen naar Edinburgh kan echter ook vanaf buitenlandse luchthavens, zoals in België of Duitsland. Vergelijk de opties die je hebt zorgvuldig, om zo de goedkoopste tickets naar Edinburgh te kunnen bemachtigen.

Wat feiten op een rij

Vliegen naar Edinburgh is alles behalve een lastige opgave. De Schotse hoofdstad bevindt zich op relatief korte afstand van Nederland en is goed te bereiken vanaf onze vliegvelden. Vluchten naar Edinburgh bedragen om en nabij de anderhalf uur. Na die 90 minuten zet je voet aan de grond op Edinburgh Airport, met IATA vliegveldcode EDI. Je legt ongeveer 600 kilometer af in de lucht. In Schotland is het overigens een uurtje vroeger dan bij ons in Nederland, vergis je daar dus niet in! De luchthaven ligt slechts 14 kilometer van de stad verwijderd.

Goedkope vliegtickets naar Edinburgh zoeken


Vliegen vanaf Amsterdam

Wil je vliegen vanaf Amsterdam, dan zijn er verschillende vliegmaatschappijen waarbij je een retour Edinburgh kunt boeken. KLM en Easyjet voeren rechtstreekse vluchten naar Edinburgh uit. Met Easyjet kun je één of twee keer per dag vliegen naar Edinburgh, terwijl KLM gedurende het hele jaar maar liefst drie keer per dag koers zet naar de Schotse hoofdstad. De websites van beide vliegmaatschappijen geven je middels een handig systeem inzicht in de periodes waarin hun vliegtickets naar Edinburgh het gunstigst geprijsd zijn.

Met Ryanair vanuit Eindhoven vliegen naar Edinburgh

Een vlucht naar Edinburgh is met Ryanair doorgaans het allergoedkoopst. Goedkope vliegtickets zijn bij deze vliegmaatschappij het hele jaar door eenvoudig te vinden. Boek je je tickets naar Edinburgh bij deze Ierse luchtvaartmaatschappij, wees je dan wel bewust van zijn passagiersbeleid. Bij het boeken van je vliegreis heb je de keuze uit Value, Regular, Plus of Flexi Plus. Bij die eerste reis je met één kleine tas, Regular staat voor prioriteit met twee stuks handbagage, met het Plustarief reis je met 20 kilo ruimbagage en Flexi Plus biedt je daarbovenop enkele extra comfortopties.

Vluchten naar Edinburgh vanaf andere Nederlandse vliegvelden

Transavia, de dochteronderneming van KLM, zet uiteraard ook koers naar Edinburgh. Vliegen naar Edinburgh doe je met deze luchtvaartmaatschappij vanaf Rotterdam Airport. In de wintermaanden voert Transavia wekelijks twee tot drie vluchten naar Edinburgh uit. In de zomer kun je driemaal per week van Rotterdam naar Edinburgh vliegen en in het voor- en naseizoen zelfs vier keer. Vanaf Maastricht Aachen Airport is het niet mogelijk om naar Edinburgh te vliegen.

Vanaf een buitenlands vliegveld richting de Schotse hoofdstad

Kun je vanaf Nederland geen goedkope vluchten vinden die je naar de Schotse hoofdstad brengen? Kijk dan of je je weekendje Edinburgh met vlucht vanaf een vliegveld buiten de grenzen kunt starten. Afhankelijk van je woonplaats kan het überhaupt al aantrekkelijk zijn om dit te doen. Wanneer je vanuit België wilt reizen, begint je reis op het vliegveld van Brussel. Daar vertrekken dagelijks vluchten van diverse maatschappijen, zoals Ryanair, Lufthansa en Brussels Airlines. De vliegtijd bedraagt een uur en veertig minuten. Ook vanuit het Duitse Weeze reis je rechtstreeks naar Edinburgh.

Gebruik vergelijkingswebsites om de goedkoopste tickets naar Edinburgh te vinden

Ben jij op zoek naar vliegtickets naar Edinburgh? Maak dan vooral gebruik van de handige vergelijkingswebsites, waarbij je ticketprijzen van alle maatschappijen het gehele jaar door met elkaar kunt vergelijken. Via websites als Tix, Skyscanner, Cheaptickets en Vliegtickets vind je niet alleen de goedkoopste tickets naar Edinburgh, maar kun je ook selecteren op vertrekluchthavens en -data. Zo kun je de vliegtickets naar Edinburgh helemaal afstemmen op jouw wensen. Vooral wanneer je geen specifieke data in gedachten hebt, vind je eenvoudig de meest gunstige prijzen voor jouw weekendje weg.

Wat je misschien ook nog wilt weten

Wil je midden in het hoogseizoen gaan vliegen naar Edinburgh? Bespaar jezelf dan de moeite om naar last-minute vliegtickets met bodemprijzen te zoeken. Dit soort vluchten is vooral in het laagseizoen goedkoop. Vertrek je in schoolvakanties, dan kun je de tickets naar Edinburgh het beste zo vroeg mogelijk van tevoren vastleggen. Ben je eenmaal op het vliegveld van de Schotse hoofdstad aangekomen, dan is Airlink 100 -wanneer je geen huurauto hebt- de goedkoopste optie om het centrum van de stad te bereiken. De busrit neemt ongeveer een half uur in beslag.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...