Last minute Edinburgh

Goedkoop richting Edinburgh? Het kan!

Een last minute naar Edinburgh betekent een bezoek aan een stad met die typisch Londense klasse, maar een ook flinke snuf Schots karakter. Een stad die met geen enkele andere te vergelijken is. En waarvan de binnenstad ook nog eens in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Het extra goede nieuws? Goedkoop naar Edinburgh vertrekken is mogelijk. Ook met een beperkt budget kun je genieten van de historische gebouwen, pubs en vele winkels. Bovendien kun je een tripje naar de Schotse hoofdstad combineren met andere steden als Glasgow, of een reis door de Schotse natuur.

Het beste moment om je reis naar de Schotse hoofdstad vast te leggen

Vroegboekkorting, last minute deals, de aanbiedingen vliegen je om de oren wanneer je op het internet naar stedentrips en andere reizen zoekt. Van welke aanbieding moet je dus gebruik maken wanneer je zo goedkoop mogelijk naar het mooie Edinburgh wilt vertrekken? De waarheid is dat last minute vluchten vooral in het laagseizoen goedkoop zijn. Alleen dan werpt het boeken van een last minute naar Edinburgh dus zijn vruchten af. Wil je in een vakantie vertrekken? Dan kun je beter voor die vroegboekkorting gaan.

Houd de ticketprijzen naar whisky en kilts in de gaten

Wil jij per vliegtuig goedkoop richting Edinburgh? Houd dan de vergelijkingswebsites voor ticketprijzen in de gaten. Zoek op Vliegtickets, Tix, Skyscanner of Cheaptickets ook eens op willekeurige vertrekdata binnen een bepaalde maand. Door met de vluchtdagen te spelen, wordt de kans groter dat je goedkoop naar Edinburgh kunt vliegen. Vliegmaatschappijen verlagen hun prijzen vaak op data waarop de vluchten niet vol zitten. Handig dus voor als je geen specifieke vertrekdatum in gedachten hebt. Vergelijk de prijzen van vergelijkingswebsites ook eens met de prijzen op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf.

Met welke vliegmaatschappijen kun je goedkoop naar Edinburgh?

Vanuit Nederland kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen goedkoop richting Edinburgh afreizen. Niet alleen vanuit Schiphol Airport in Amsterdam, maar ook vanaf andere vliegvelden. KLM vliegt vanaf Schiphol Airport vijfmaal per week naar de Schotse hoofdstad. Transavia vliegt tussen Rotterdam en Edinburgh, terwijl je vanaf Eindhoven Airport drie keer per week goedkoop naar Edinburgh kunt vliegen. De vliegtijd bedraagt ongeveer anderhalf uur. Doorgaans is Ryanair de goedkoopste aanbieder van vluchten naar de Schotse hoofdstad.

Over de luchthaven van Edinburgh

Boek jij die last minute naar Edinburgh, dan land je in Schotland op een vliegveld dat slechts twaalf kilometer is verwijderd van deze stad. Edinburgh Airport is de afgelopen jaren steeds drukker geworden en mag jaarlijks rekenen op om en nabij de twaalf miljoen passagiers, die naar meer dan 150 bestemmingen wereldwijd worden gevlogen. Eenmaal aangekomen in Edinburgh kun je in een half uur naar de stad zelf reizen. Dit doe je per taxi, directe tramverbinding of per Airlink 100 bus.

Met de ferry last minute naar Edinburgh

Niet alleen de vliegmaatschappijen, ook de ferrymaatschappijen hebben regelmatig interessante aanbiedingen voor je. Omdat er geen directe verbinding tussen Nederland en Schotland bestaat, verloopt je reis via Engeland. Ferry’s naar Engeland vertrekken vanuit Rotterdam, Hoek van Holland en IJmuiden. De ferry vanuit IJmuiden brengt je naar Newcastle. Zo hoef je over land in het Verenigd Koninkrijk de minste kilometers af te leggen. De overtocht wordt uitgevoerd door DFDS Seaways. Vertrek je op deze manier goedkoop richting Edinburgh? Reken voor deze reis over water dan op 15,5 uur reistijd.

Alternatieve manieren om met een klein budget naar Edinburgh te vertrekken

Vallen de prijzen van tickets voor de ferry en het vliegtuig naar Schotland tegen? Overweeg dan eens een slim alternatief: het gebruiken van de eveneens Schotse stad Glasgow als tussenstop voor je reis naar Edinburgh. Zoek naar een goedkoop last minute vliegticket naar deze stad en vlieg hier vanuit Nederland in anderhalf uur naartoe. Een treinkaartje van Glasgow naar Edinburgh hoeft je vervolgens niet meer dan twintig euro te kosten. Reserveer deze zo snel mogelijk na het boeken van je ticket.

De beste periode voor een stedentrip naar Edinburgh

Dat je met een last minute naar Edinburgh niet richting tropische temperaturen vertrekt, dat weten we allemaal. Toch is het weer een stuk aangenamer dan de meeste van ons denken. Het klimaat dat in Edinburgh heerst, is iets koeler dan in Nederland. Juli en augustus zijn met een gemiddelde temperatuur van 19 graden de warmste maanden van het jaar. Aangezien er net als bij ons het hele jaar door kans is op regen, mag een paraplu zeker niet aan je bagage ontbreken. Maar een beetje regen mag de pret niet drukken, toch?

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...