Busreis naar Edinburgh

Verrassend en verantwoord: met de bus naar Edinburgh

De Schotse hoofdstad is haast een openluchtmuseum. Grijp wanneer je kunt zeker de kans om hem te bekijken. In plaats van met het vliegtuig naar de Schotse hoofdstad te vertrekken, kun je ook de bus naar Edinburgh nemen. Zo begint je vakantie al onderweg, wanneer je vanachter het raam de prachtige Schotse landschappen aan je voorbij ziet trekken. Ook betekent een busreis naar Edinburgh dat je een veel kleinere ecologische voetafdruk op de aarde achterlaat in vergelijking met het vliegtuig of de auto. Reden genoeg om in die touringcar te stappen!

 

Dit zijn de beste reisorganisaties voor een busreis naar Edinburgh


Hoe ziet een busreis naar Edinburgh eruit?

Een georganiseerde busreis naar Edinburgh is te boeken bij reisorganisaties als Oad en TUI. Eigenlijk reis je niet met zomaar een bus, maar met een comfortabele touringcar. Deze rijdt langs verschillende opstapplaatsen in Nederland en rijdt daarna –in de meeste gevallen- door naar de haven van IJmuiden. Daar gaat de bus naar Edinburgh aan boord van de ferry richting Newcastle in Engeland. Bij aankomst in Newcastle stap je weer in de touringcar, die tweeënhalf tot drie uur later in Edinburgh aankomt. Een enkele reisorganisatie vertrekt niet vanuit IJmuiden, maar vanuit het Franse Calais.

Zelf je busreis naar Edinburgh regelen

Wil je met de bus naar Edinburgh, maar niet via een reisorganisatie? Ook dan kan. Je regelt dan zelf je vervoer naar IJmuiden en stapt daar zelfstandig op de ferry. Tussen de verschillende steden binnen het Verenigd Koninkrijk bestaan goede busverbindingen. In Newcastle kun je dus een interregionale bus naar Edinburgh nemen. Ook deze doet er tweeënhalf tot drie uur over. Wil je je busreis naar Edinburgh combineren met een bezoek aan een andere Schotse bestemming zoals Glasgow? Het openbaar vervoer in Schotland is goed geregeld. Megabus en Citylink kunnen je van dienst zijn.

Het voordeel van een stedentrip per bus

Een busreis naar Edinburgh heeft, als je er tenminste de tijd voor hebt, voordelen genoeg. Behalve dat je onderweg van mooie uitzichten geniet en de bus naar Edinburgh milieutechnisch gezien ook een stuk verantwoordelijker is dan het vliegtuig, kun je er nog een pluspunt bij optellen: zorgeloosheid. Iets waar elke reiziger tijdens zijn vakantie behoefte aan heeft. Je hoeft zelf niet na te denken en wordt van punt naar punt gebracht terwijl je nog eens extra onderuitzakt in je comfortabele stoel. Ook vormt de bus een mooie gelegenheid om medereizigers te ontmoeten.

Eenmaal in Edinburgh

Of je nu een georganiseerde busreis naar Edinburgh boekt, of je reis per bus naar Edinburgh helemaal zelf vastlegt; wanneer je eenmaal in de stad bent, is openbaar vervoer niet meer nodig. Tenminste, wanneer je in het historische centrum en vlak daarbuiten in wijken als West End vertoeft. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Wil je toch eens een grotere afstand overbruggen? Bijvoorbeeld om de aan zee gelegen wijk Leith te bezoeken? Dan kun je gebruikmaken van de stadsbussen van Edinburgh. Je kaartje kun je bij een travelshop of gewoon aan boord bij de chauffeur kopen.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...