Zoek & boek

Busreis naar Edinburgh

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur
Verrassend en verantwoord

Met de bus naar Edinburgh

De Schotse hoofdstad is haast een openluchtmuseum. Grijp wanneer je kunt zeker de kans om hem te bekijken. In plaats van met het vliegtuig naar de Schotse hoofdstad te vertrekken, kun je ook de bus naar Edinburgh nemen. Zo begint je vakantie al onderweg, wanneer je vanachter het raam de prachtige Schotse landschappen aan je voorbij ziet trekken. Ook betekent een busreis naar Edinburgh dat je een veel kleinere ecologische voetafdruk op de aarde achterlaat in vergelijking met het vliegtuig of de auto. Reden genoeg om in die touringcar te stappen!

bus reis schotland
Waar wacht je nog op?

Boek direct je busreis naar Edinburgh!

busreis edinburgh

Hoe ziet een busreis naar Edinburgh eruit?

Een georganiseerde busreis naar Edinburgh is te boeken bij reisorganisaties als Oad en TUI. Eigenlijk reis je niet met zomaar een bus, maar met een comfortabele touringcar. Deze rijdt langs verschillende opstapplaatsen in Nederland en rijdt daarna –in de meeste gevallen- door naar de haven van IJmuiden. Daar gaat de bus naar Edinburgh aan boord van de ferry richting Newcastle in Engeland. Bij aankomst in Newcastle stap je weer in de touringcar, die tweeënhalf tot drie uur later in Edinburgh aankomt. Een enkele reisorganisatie vertrekt niet vanuit IJmuiden, maar vanuit het Franse Calais.

Top 5 busreizen

Populaire busreizen Edinburgh

Vlieg-busreis The Royal Edinburgh Military Tattoo

City of Edinburgh - City of Edinburgh

Zelf je busreis naar Edinburgh regelen

Wil je met de bus naar Edinburgh, maar niet via een reisorganisatie? Ook dan kan. Je regelt dan zelf je vervoer naar IJmuiden en stapt daar zelfstandig op de ferry. Tussen de verschillende steden binnen het Verenigd Koninkrijk bestaan goede busverbindingen. In Newcastle kun je dus een interregionale bus naar Edinburgh nemen. Ook deze doet er tweeënhalf tot drie uur over. Wil je je busreis naar Edinburgh combineren met een bezoek aan een andere Schotse bestemming zoals Glasgow? Het openbaar vervoer in Schotland is goed geregeld. Megabus en Citylink kunnen je van dienst zijn.

weer edinburgh sfeer
Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Het voordeel van een stedentrip per bus

Een busreis naar Edinburgh heeft, als je er tenminste de tijd voor hebt, voordelen genoeg. Behalve dat je onderweg van mooie uitzichten geniet en de bus naar Edinburgh milieutechnisch gezien ook een stuk verantwoordelijker is dan het vliegtuig, kun je er nog een pluspunt bij optellen: zorgeloosheid. Iets waar elke reiziger tijdens zijn vakantie behoefte aan heeft. Je hoeft zelf niet na te denken en wordt van punt naar punt gebracht terwijl je nog eens extra onderuitzakt in je comfortabele stoel. Ook vormt de bus een mooie gelegenheid om medereizigers te ontmoeten.

Eenmaal in Edinburgh

Of je nu een georganiseerde busreis naar Edinburgh boekt, of je reis per bus naar Edinburgh helemaal zelf vastlegt; wanneer je eenmaal in de stad bent, is openbaar vervoer niet meer nodig. Tenminste, wanneer je in het historische centrum en vlak daarbuiten in wijken als West End vertoeft. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Wil je toch eens een grotere afstand overbruggen? Bijvoorbeeld om de aan zee gelegen wijk Leith te bezoeken? Dan kun je gebruikmaken van de stadsbussen van Edinburgh. Je kaartje kun je bij een travelshop of gewoon aan boord bij de chauffeur kopen.

Naar wat ben je op zoek?

Populaire vakanties

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…