Uitgaan in Edinburgh

Van pub tot nachtclub: uitgaan in Edinburgh

Edinburgh; niet alleen een cultuurstad, maar ook een uitgaansstad bij uitstek. De mogelijkheden op het gebied van uitgaan maken Edinburgh nog leuker dan hij al is. In de gezellige stad wonen veel studenten en dit zorgt mede voor de levendigheid ’s avonds. Niet alleen in de weekenden, maar ook doordeweeks. Uitgaan in Edinburgh moet je zeker als je deze stad bezoekt. Stap een traditionele pub, kroeg of wijnbar in en eindig later op de avond in een nachtclub. Er is in de Schotse hoofdstad voor ieder wat wils.

Waar speelt het uitgaansleven zich af?

Het uitgaansleven concentreert zich voornamelijk in het centrum van de Schotse hoofdstad. In Old Town vind je ontelbare pubs en bars, waardoor je eigenlijk nooit lang hoeft te zoeken. Uitgaan in Edinburgh doet men grotendeels in de pubs tussen de Grassmarket en Victoria Street. Vaak wordt er ’s avonds live muziek gespeeld. Houd er wel rekening mee dat de pubs rond de Grassmarket duurder zijn, omdat ze zich vooral op toeristen richten. Meer pubs vind je in New Town en Stockbridge.

De duizelingwekkende lijst whiskysoorten van The Bow Bar

Als het aankomt op in pubs uitgaan mag Edinburgh zich tot de top van het Verenigd Koninkrijk rekenen. Een absolute aanrader in de Schotse hoofdstad is The Bow Bar, die je vindt op 80 West Bow in Old Town. The Bow Bar is een van de beste plekken in Edinburgh voor het drinken van whisky. De pub heeft wel 300 verschillende soorten staan, van de internationaal bekende namen tot de meest onbekende en zeldzame whisky’s. Ook worden er Schotse lekkernijen geserveerd.

Uitgaan anno 2020: Edinburgh en de opkomst van wijn- en cocktailbars

Edinburgh is ook rijk aan trendy wijn- en cocktailbars waar je een avondje in stijl kunt doorbrengen. Wil je uitgaan in Edinburgh en ben je op zoek naar een dergelijke bar? Begeef je dan naar The Lucky Liquor Co. op 39A Queen Street. In deze bijzonder ingerichte bar worden elke 13 weken 13 verschillende drankjes geserveerd. Ook wijnbar Ecco Vino op 19, Cockburn St. en The Devil’s Advocate op 9, Advocate’s Close zijn topfavorieten. Die laatste bevindt zich in een oud Victoriaans pomphuis.

De nachtclubs van de Schotse hoofdstad

Op zoek naar een trendy nachtclub voor het uitgaan in Edinburgh? De meeste daarvan bevinden zich aan George Street in New Town. Nachtclubs blijven in Edinburgh doorgaans tot 03.00 open. Een van de populairste keuzes op dit gebied is The Liquid Room op 9C Victoria Street, welke in een voormalige kerk is gevestigd. De elegante nachtclub Lulu vind je op 125B George Street, waar ook regelmatig Latijns-Amerikaanse muziek wordt gedraaid.

Festivals in Edinburgh

Reis je toevallig in augustus af naar de Schotse hoofdstad? Dan val je met je neus in de boter. In die maand vallen enkele van de meest belangrijke festivals. Hier uitgaan telt Edinburgh naar een nog hogere dimensie. Vooral in augustus is het aanbod aan dans, cabaret, theater en muziek gigantisch. Plan je stedentrip naar Edinburgh in augustus om deze evenementen niet te hoeven missen het het uitgaan in Edinburgh van zijn meest spectaculaire kant mee te maken.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...