Restaurants in Edinburgh

Edinburgh en zijn restaurants: een paradijs voor liefhebbers van lekker eten

Misschien dat je anders zou verwachten, maar lekker eten hoeft in Edinburgh echt niet duur te zijn. De Schotse hoofdstad is met zijn enerzijds traditionele eetgelegenheden en anderzijds trendy bars en restaurants een must voor foodies. De vele leuke restaurants in Edinburgh maken de stad een paradijs voor iedereen die van lekker eten houdt. Wat de beste restaurants van Edinburgh zijn? Wij zetten er een aantal op een rijtje, van het beste Italiaanse restaurant in Edinburgh tot de leukste plekken voor vegetariërs en veganisten en liefhebbers van pubfood.

De beste restaurants van Edinburgh voor een traditionele pubmaaltijd

De pub is in het Verenigd Koninkrijk een gezellige plek die haast meer als een verlengde van de huiskamer voelt. Je kunt er terecht voor een kop koffie of een lokaal biertje. Of voor een pubmaaltijd; een stevig gerecht zonder te veel gedoe. Zulke maaltijden eet je bijvoorbeeld bij Jolly Judge aan 7 James Court bij de Lawnmarket, in het hart van Old Town. Hier proef je de Schotse gastvrijheid op zijn best. Ook de Sheep Heid Inn op 43-45 The Causeway is een populaire pub midden in de stad.

Lokale cuisine

Een van de beste restaurants van Edinburgh die lokale gerechten serveren, is Wildfire op 192 Rose Street. Dit steakhouse is voor vleesliefhebbers een van de leukste restaurants van Edinburgh. Wildfire is van dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 tot diep na middernacht geopend. Ook het knusse Hewat’s on the Mile verdient met zijn typisch Schotse gerechten een plekje in de lijst met beste restaurants van Edinburgh. Je vindt het op 123B High Street. Iets buiten het centrum, in Leith, schuif je bij The Ship on the Shore aan voor de lekkerste vis en zeevruchten. Adres: 24-26 Shore.

Aanschuiven bij een goed Italiaans restaurant in Edinburgh

Ook een Italiaans restaurant is in Edinburgh zonder moeite gevonden. Eén die er met kop en schouders bovenuit steekt, is Locanda de Gusti op 102 Dalry Road, net onder West End. Hier worden authentieke Italiaanse gerechten geserveerd door een kok die werd geboren en getogen in Napels. Ook RadiCibus op 2 Deanhaugh Street vlakbij de Stockbridget Market weet hoge ogen te gooien door Italiaanse passie met verse, lokale ingrediënten tot meesterwerken te maken. Bij dit Italiaanse restaurant in Edinburgh zijn er ook voldoende opties voor vegetariërs, veganisten en gasten met een glutenintolerantie.

Leuke restaurants in Edinburgh voor vegetariërs en veganisten

Natuurlijk zijn er in Edinburgh restaurants voor vegetariërs en veganisten. Het ruim 40 jaar bestaande Henderson’s Vegan Restaurant aan 25c Thistle St. mag zich sinds 2015 het eerste veganistische restaurant van de stad noemen. Ook scharen vegetariërs David Bann onder de leuke restaurants in Edinburgh. Je vindt deze populaire zaak op 56-58 Mary’s St., vlakbij Cowgate. Tot slot vind je in Paradise Palms in Edinburgh een van de restaurants die door vegetariërs gewaardeerd worden. De gerechten zijn geïnspireerd op die van de American diners. Adres: 41 Lothian St. (vlakbij de Universiteit van Edinburgh).

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...