Pubs in Edinburgh

Edinburgh en zijn pubs om van te houden

Een pub is voor een Schot veel meer dan een café. De pub is een instituut, waar hij ook heen gaat voor de sfeer en dat goede gesprek. Dit geldt in het gehele Verenigd Koninkrijk en is in Edinburgh in de pubs ook niet anders. Pub staat voor public house. Iedereen is er dus welkom en gasten van alle rangen en standen komen hier om wat te eten of te drinken. Benieuwd naar wat in Edinburgh de pubs zijn die de moeite van een bezoek absoluut waard zijn? Lees het hier!

The Sheep Heid Inn

The Sheep Heid Inn is in Edinburgh een van die pubs met een onverwoestbare naam. Hij behoort tot het type country pub, dat je doorgaans op het platteland tegenkomt. Toch vind je deze eeuwenoude pub op 43-45 The Causeway bij Holyrood Park. De klassieke pub heeft een bijzonder interieur, een open haard en een tuin waar het op zonnige dagen heerlijk vertoeven is. Al sinds de veertiende eeuw staat de pub op deze plek, alhoewel het huidige gebouw uit de achttiende eeuw stamt. Extra bijzonder: in de aangrenzende oude stal heeft de pub zijn eigen bowlingbaan.

Canny Man’s

Niet vaak vind je in Edinburgh pubs die zo geroemd worden. Canny Man’s is een 150 jaar oude familieonderneming die van generatie op generatie is doorgegaan. De pub staat bekend om zijn eigenzinnige en nooit veranderende inrichting. Terwijl je je biertje opdrinkt, word je omringd door oude schilderijen, antieke klokken en andere snuisterijen. Hier proef je de échte Schotse gastvrijheid in een gezellige, no-nonsense omgeving. Canny Man’s staat bekend om zijn 250 whiskysoorten én formidabele Bloody Mary, gebaseerd op een geheim recept van unieke kruidenmengsels. Volgens de eigenaar een kater dubbel en dwars waard. Adres: 237 Morningside Road.

The Last Drop

De Grassmarket was vroeger een kleine, open plek waar locale boeren dagelijks hun producten aan de man brachten. Ook was deze plek het decor van de publieke executies die in de achttiende eeuw plaatsvonden. The Last Drop bevindt zich precies naast die voormalige gruwelplek. De sfeer in deze pub doet er echter totaal niet aan denken. The Last Drop is in Edinburgh een van die pubs die niet alleen maar door toeristen worden bezocht. Dit in tegenstelling tot veel andere pubs aan de Grassmarket. Bezoekers vind je in deze donkere bar (74-78 Grassmarket) van alle soorten en leeftijden.

The Port O’Leith

The Port O’Leith behoort in Edinburgh tot de pubs die haast de status van beroemdheid hebben verworven. Deze pub is altijd een van de levendigste bars van Leith en eigenlijk heel Edinburgh geweest. In 2017 kreeg de pub een flinke facelift, waardoor hij nu een mix van donkere pub en stadse hipheid uitstraalt. The Port’O Leith was in zijn beginjaren een plek voor zeelui die met hun schepen aanmeerden in Leith. De waardin, Ms. Moriarty, maakte de pub geliefd onder de locals en is er zelf nog regelmatig te vinden. Adres: 58 Constitution Street.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...