Hostels in Edinburgh

De leukste hostels van Edinburgh

Door in een van de hostels in Edinburgh te verblijven, kun je flink op je uitgaven besparen. Een hostel in Edinburgh kan wel tientallen procenten goedkoper zijn dan een hotel in dezelfde wijk. Een bed in een slaapzaal –ook wel dorm genoemd- is natuurlijk het goedkoopst. Echter kun je ook voor een single of double room kiezen. Zo een single private of double private room is natuurlijk iets prijziger, maar nog steeds vele malen goedkoper dan een hotel. Lees hier over het CoDE Pod Hostel in Edinburgh en enkele andere populaire hostels in de Schotse hoofdstad.

Boek je hostel direct bij de onderstaande aanbieders


Safestay Edinburgh Royal Mile

Van alle hostels in Edinburgh die zich in de historische wijk Old Town bevinden, mag dit hostel zich tot de meest gewaardeerde rekenen. Je vindt het aan de Blackfriars Street, dat een zijstraat van de legendarische Royal Mile is. Dit hostel in Edinburgh ligt op de uitgelezen locatie om alle historische bezienswaardigheden van de Schotse hoofdstad te kunnen bezoeken. Ook het Cowgate gebied, waar het heerlijk uitgaan is, ligt met een verblijf in dit hostel in Edinburgh binnen handbereik. Eens geen zin in een avondje stappen? Blijf dan hangen in bar-restaurant Bar 50, behorende bij het hostel.

Bobby’s Bunkhouse

Bobby’s Bunkhouse is een hostel in Edinburgh dat aan de Merchant Street in Old Town is gelegen. De Royal Mile bevindt zich op 200 meter afstand van deze budget accommodatie. Bobby’s Bunkhouse behoort tot de hostels van Edinburgh die het meest worden geroemd om hun locatie. Het hostel biedt acht verschillende kamers, waaronder ook single en double rooms. Er geldt geen leeftijdsrestrictie, zoals bij veel andere hostels wel het geval is. Bij eventuele vragen of problemen kun je terecht bij het personeel van dit hostel, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week aanwezig is.

Een hostel, maar dan een tikkeltje luxer: het CoDE Pod Hostel Edinburgh

CoDE Hostels zijn boetiekhostels die beloven je de beste slaapervaring ooit te bieden. Momenteel bestaan deze hostels in de Ierse hoofdstad Dublin en in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Het eerste CoDE Pod Hostel in Edinburgh is gelegen aan Rose Street in New Town en wordt omringd door bars, restaurants en winkels. Dit hostel heeft de naam The Loft. Het tweede CoDE Pod Hostel in Edinburgh heet The Court en bevindt zich in Old Town. Zijn naam verwijst naar het feit dat dit gebouw vroeger als rechtbank diende.

Een hostel in Edinburgh vlak buiten het centrum in West End

Hostels in Edinburgh vind je door de hele stad, zo ook in de populaire wijk West End die naast Old Town is gelegen. Het West End Hostel is gevestigd in een monumentaal herenhuis in Victoriaanse stijl. Dit hostel in Edinburgh is een eenvoudige accommodatie, die in 2018 nog geheel werd gerenoveerd. Je kunt in dit hostel kiezen voor een kleine slaapzaal met zes bedden en een eigen badkamer, of voor een grotere slaapzaal met een gedeelde badkamer. De minimale leeftijd om hier te kunnen verblijven, is 18 jaar.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...