Palace of Holyroodhouse in Edinburgh

schotland

In het Palace of Holyroodhouse komen koninklijke verhalen tot leven

Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, aan het eind van de Royal Mile, behoort al vijf eeuwen tot het koninklijk huis. Palace of Holyroodhouse staat ook wel bekend als Holyrood Palace en doet vandaag de dag dienst als het officiële werkpaleis van de Britse koningin wanneer ze in Schotland is. In het verleden werd er door Koning David I een klooster gesticht, maar zijn huidige functie kreeg het gebouw in de vijftiende eeuw. Ben je geïnteresseerd in het Palace of Holyroodhouse, reserveer je tickets dan het liefst vooraf online.

Voorkom lange wachtrijen. Reserveer vooraf!

Ontdek de koninklijke pracht van het paleis van Holyroodhouse in Edinburgh met een entreekaartje voor de officiële Schotse residentie van de koningin. Verken de State Apartments, bekijk de historische kamers van Mary Queen of Scots, de Troonkamer en meer.

Enkele hoogtepunten van het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh

Alhoewel Palace of Holyroodhouse al in de elfde eeuw werd gesticht, kreeg hij in de zeventiende eeuw zijn huidige vorm. In het prachtig gedecoreerde Palace of Holyroodhouse kun je enkele van de meeste indrukwekkende kamers en zalen van Schotland bezoeken. Een van die hoogtepunten is bijvoorbeeld de troonkamer, waar nog steeds recepties worden gehouden. Maar ook de slaapkamer van de beroemde koningin Mary, die een van ‘de bekendste kamers van Schotland’ wordt genoemd, is open voor publiek. Vooral de zestiende-eeuwse muurschilderingen zijn erg indrukwekkend. Ook staat er een abdij op het terrein.

Wat je nog meer kunt verwachten

Maar bij de troonkamer en de slaapkamer van Queen Mary houdt het niet op. De Great Gallery is de grootste kamer van Palace of Holyroodhouse in Edinburgh en hangt vol met portretten van legendarische Schotse koningen. Het zijn er in totaal 95, plus een portret van Queen Mary die zes jaar in Palace of Holyroodhouse woonde. Ook kun je het gehele jaar door de paleistuinen bezoeken. Tussen april en oktober en in de maand december is de tuin van Palace of Holyroodhouse dagelijks geopend voor publiek, in de overige maanden alleen in het weekend.

Ga na of de koningin geen roet in het eten gooit

Palace of Holyroodhouse in Edinburgh is bijna het gehele jaar door te bezichtigen. Van 1 november tot en met 31 maart is bezoek tussen 09.30 en 16.30 mogelijk en van 1 april tot en met 31 oktober is dit tussen 09.30 en 18.00. Aangezien Palace of Holyroodhouse in Edinburgh ook als werkpaleis door de Britse koningin wordt gebruikt, kan het voorkomen dat het gebouw gedurende jouw verblijf in de stad gesloten is voor publiek. Raadpleeg voor de actuele openingstijden en -data dus altijd de website van Palace of Holyroodhouse.

Palace of Holyroodhouse: tickets en andere praktische zaken

Je kunt het beste voorafgaand aan je bezoek aan Palace of Holyroodhouse je tickets aanschaffen. Voor volwassenen kost de toegang tot dit koninklijke paleis £16,50, oftewel €20,-. Studenten en bezoekers van zestig jaar of ouder betalen £14.90, dus ongeveer €18,-. Kinderen onder de vijf jaar mogen gratis naar binnen en jonge bezoekers tot en met zestien jaar betalen £9,50, oftewel ruim €11,-. Reserveer je voor het Palace of Holyroodhouse tickets? Onthoud dan dat fotograferen er, net als eten en drinken, niet is toegestaan. Multimedia guides zijn beschikbaar. Toiletten zijn in het paleis aanwezig.

Het weer in Edinburgh

Advertentie


Handige reistips & deals

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...