Museum of Scotland

schotland

Beleef in het Museum of Scotland je meest inspirerende ontdekkingstocht ooit

In heel Schotland zijn wel honderden prachtige musea te bezichtigen. Het Museum of Scotland in Edinburgh behoort echter tot de must-visits. Sterker nog, het behoort tot de top 20 van meest bezochte musea ter wereld. Het Museum of Scotland bevindt zich aan Chambers Street, in het centrum van Edinburgh. Het moderne gebouw werd in 1998 in gebruik genomen. Het museum herbergt wel 20.000 artefacten op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap en ontdekkingen. Koop voor een georganiseerd bezoek aan het Museum of Scotland je tickets het liefst vooraf online.

City Sightseeing Edinburgh

Maak een bustocht langs de bezienswaardigheden van Edinburgh en stap 24 uur lang onbeperkt in en uit. Met dit ticket heb je ook toegang tot het Museum of Scotland. Ontdek ook andere attracties, zoals Edinburgh Castle en de Grassmarket, reis in een dubbeldekkerbus met open dak en krijg panoramisch uitzicht over de stad.

Bijzonder erfgoed van Schotse én internationale bodem

Het Museum of Scotland in Edinburgh neemt je mee op een indrukwekkende reis door het verleden van Schotland. Gedurende je bezoek aan het Museum of Scotland kom je van alles te weten over het verleden van het land. Belangrijke, uitgelichte onderwerpen zijn bijvoorbeeld de IJstijd, de ontwikkeling van Schotland als natie en de relatie met en tot Groot-Brittannië. In het Museum of Scotland tref je onder andere het gekloonde schaap Dolly, mysterieuze opgravingen uit Arthur’s Seat, potvis Moby die in Edinburgh aanspoelde, mummies, sarcofagen en de kop van een Tyrannosaurus Rex.

De ‘zes verhalen’ van het Museum of Scotland in Edinburgh

De collectie van het Museum of Scotland in Edinburgh kan op basis van de verschillende periodes die deel uitmaken van de permanente tentoonstelling in ‘zes verhalen’ worden opgedeeld. De thema’s die je binnen het Museum of Scotland bezichtigt, zijn het prehistorische Schotland, het koninkrijk Schotland, de transformatie van het land tussen de 18e en de 20e eeuw, de Industriële Revolutie, hedendaagse Schotse bekendheden en tot slot –weliswaar zonder historie- het terras op de zevende verdieping. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de toch al zo fotogenieke hoofdstad van Schotland.

Het Museum of Scotland en tickets voor een rondleiding

Je kunt het museum natuurlijk op eigen houtje bezichtigen, maar wil je echt alles uit je bezoek halen, dan is een rondleiding door een professional een absolute aanrader. Ben je geïnteresseerd in een rondleiding door het Museum of Scotland, koop je tickets daarvoor dan vooraf online. De deskundige gids vertelt je in het Engels alles over het veelbewogen verleden van Schotland. Een rondleiding door het Museum of Scotland is mogelijk voor deelnemers van 15 jaar en ouder. Jongere bezoekers kunnen aan een rondleiding in het Museum of Scotland zelfs met tickets niet deelnemen.

Praktische informatie omtrent je bezoek aan het museum

Het Museum of Scotland in Edinburgh is ontstaan door een fusie van twee musea: het Royal Scottish Museum en het National Museum of Antiquities. Zo is de collectie op zowel het gebied van cultuur, natuur, technologie als historie imposant te noemen. Het Museum of Scotland bevindt zich in twee verschillende gebouwen. Neem je niet deel aan een georganiseerde tour, dan kun je het museum dagelijks tussen 10.00 en 17.00 kosteloos bezoeken. Donaties zijn echter altijd welkom. In het Museum of Scotland zijn audio guides beschikbaar. Er zijn een café, toiletten en binnenspeeltuin aanwezig.

Het weer in Edinburgh

Advertentie


Handige reistips & deals

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...