Edinburgh Castle

schotland

Edinburgh Castle, het historische icoon van de Schotse hoofdstad

Het Kasteel van Edinburgh, op het van oorsprong vulkanische Castle Rock, is hét wereldberoemde icoon van Schotland en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed van de Schotse hoofdstad. Het historische fort Edinburgh Castle torent hoog boven de skyline van de stad uit. Dit kasteel in Edinburgh is onderdeel van zowel Old Town als New Town. Wil je voor het Edinburgh Castle tickets kopen, dan kun je dit vanwege de populariteit van het historische monument het beste vooraf online doen. Je bekijkt er onder andere de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Scone.

Voorkom lange wachtrijen. Reserveer vooraf!

Sla de rij over voor de iconische Schotse vesting met deze intrigerende kasteelrondleiding. Met deze tickets krijg je een rondleiding mét voorrangstoegang.

De historie van het Kasteel van Edinburgh

Dit kasteel in Edinburgh heeft een lange geschiedenis. Al in de elfde eeuw was het van groot belang. Binnen het complex van het Edinburgh Castle is de Sint Margaret’s Chapel, die in de twaalfde eeuw voor deze koningin werd gebouwd, het oudste deel. Vanaf diezelfde eeuw werd een deel van het Kasteel van Edinburgh gebruikt als gevangenis. Er waren aparte kamers voor zwervers, boeren en de adel. Ook Amerikanen hebben hier tijdens de Amerikaanse Vrijheidsoorlog van de achttiende eeuw vastgezeten. De tentoonstelling Prisonors of War vertelt je alles over de toenmalige omstandigheden.

Wat kun je bezichtigen in dit kasteel in Edinburgh

Edinburgh Castle huisvest de Schotse kroonjuwelen, de ‘Honours of Scotland’. Onder andere de kroon die werd gebruikt tijdens de inhuldiging van koningin Mary is hier te bezichtigen. Ook de Stone of Scone -ook wel de Stone of Destiny genoemd- is hier aanwezig. Bovendien is het National War Museum of Scotland in dit kasteel in Edinburgh gevestigd, waar je over vier eeuwen militaire geschiedenis leert. En alsof dat nog niet imposant genoeg is: het Kasteel van Edinburgh staat bovenop Castle Rock, waarvan bekend is dat het al 3000 jaar geleden werd bewoond.

Koop voorafgaand aan je bezoek aan Edinburgh Castle je tickets

Het Kasteel van Edinburgh behoort tot de populairste trekpleisters van de Schotse hoofdstad. Daarom wordt het sterk aangeraden om voorafgaand aan je bezoek aan het Edinburgh Castle je tickets te kopen. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Breng je een bezoek aan het Edinburgh Castle en boek je je tickets online, dan betaal je daar als volwassene ongeveer €2,50 minder voor. Free guided tours zijn de hele dag door beschikbaar in het Edinburgh Castle. Daarnaast bestaat er tegen een kleine vergoeding in elf verschillende talen een audiotour.

Praktische informatie voor je bezoek aan het kasteel

Het op een hoge heuvel gelegen Kasteel van Edinburgh is voor iedereen bereikbaar. Een speciaal daarvoor bedoeld voertuig brengt bezoekers met een lichamelijke beperking naar de top. Binnenin het kasteel bevinden zich aangepaste drempels en een lift. Edinburgh Castle is van 1 april tot en met 30 september van 09.30 tot 18.00 geopend. De rest van het jaar sluit het monument een uur eerder. Volwassenen betalen online £17,50, wat neerkomt op ongeveer €20,50. Zestigplussers en kinderen tussen de vijf en de vijftien jaar krijgen korting. Er zijn toiletten en twee cafés aanwezig.

Het weer in Edinburgh

Advertentie


Handige reistips & deals

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...