Auto huren in Edinburgh

Alles over het auto huren in Edinburgh

De ligging op de heuvels, historische overblijfselen zoals het Edinburgh Castle, talloze pubs, restaurants en winkels maken je bezoek aan Edinburgh onvergetelijk. Maar ook buiten de stad valt er genoeg te zien. Vertrek met een huurauto vanuit Edinburgh en ga op ontdekkingstocht! Je kunt de autohuur in Edinburgh alvorens je vertrek regelen, maar ook ter plaatse. Rijd naar Loch Ness of de Rosslyn Chapel, die je misschien herkent uit de Da Vinci Code. Is de stad het beginpunt van een rondreis, dan kun je een auto huren op het vliegveld van Edinburgh.

Regel je autohuur in Edinburgh vooraf middels een all-inclusive huurformule

Wil jij je autohuur in Schotland en voornamelijk Edinburgh het liefst vooraf vastleggen? Dit kan bij diverse aanbieders. Voor extra zekerheid wend je je tot bemiddelaars als Sunny Cars, die samenwerken partners op locatie. Bij Sunny Cars boek je een all-inclusive huurauto, waardoor je zeker weet dat je werkelijk voor alles verzekerd bent. Eenmaal op locatie kun je het contract van de autohuur in Edinburgh dus met een gerust hart ondertekenen. Je kunt je huurauto in Edinburgh direct op het vliegveld oppikken, maar vaak ook bij je accommodatie laten afleveren.

De beste verhuurbedrijven of platformen voor een huurauto in Edinburgh


Een auto huren op het vliegveld van Edinburgh

Ook kun je een auto huren op het vliegveld van Edinburgh. De drukste luchthaven van Schotland heeft een nieuw autoverhuurcentrum waar alle verhuurbedrijven aanwezig zijn. Je auto huren in Edinburgh direct na aankomst wordt dankzij de gunstige ligging van het autoverhuurcentrum, direct naast de terminal, nog makkelijker gemaakt. Een auto huren op het vliegveld van Edinburgh kan bij aanbieders als Avis, Sixt, Alamo, Hertz, Thrifty, Budget en Dollar. Naast het feit dat je een auto kunt huren op de luchthaven van Edinburgh, kan dit ook op enkele plekken in de stad.

Wat is de goedkoopste manier om een huurauto in Edinburgh vast te leggen?

Doorgaans ben je goedkoper uit wanneer je de autohuur voor Edinburgh ter plaatse vastlegt. Een kleine kanttekening is dan natuurlijk wel, dat je niet zo een ruime keuze hebt. Met andere woorden: je moet het doen met het aanbod van dat moment. Heb je ervaring met het autorijden in het buitenland, dan vind je dat wellicht geen probleem. Maar heb je dit niet zoveel vaker gedaan, dan wil je misschien voorafgaand aan je reis je huurauto in Edinburgh vastleggen. Automaten zijn vanwege het linksrijden in Schotland populair.

Waarmee houd je rekening tijdens het autorijden in Schotland?

Wellicht overbodige informatie, maar wanneer je besluit een auto te huren in Edinburgh, betekent dit dat je op jouw vakantiebestemming aan de linkerkant van de weg moet rijden. Regel je een huurauto inclusief GPS, dan herinnert deze je er regelmatig aan. Ook rond toeristische trekpleisters wordt het vaak aangegeven. Vooral het nemen van de eerste rotonde is even vreemd, maar daarna wen je er toch al vrij gauw aan. Op rotondes heeft verkeer van rechts voorrang. Inhalen doe je op de Schotse wegen rechts. Doorgaand verkeer heeft in Schotland meestal voorrang.

Handige tips & blog

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...