Zoek & boek

Whiskey Tour

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Tijdens een whiskey tour in Edinburgh ontdek je het vloeibare goud van Schotland

Met zijn goudbruine kleur en karakteristieke smaak is whisky al eeuwenlang de nationale drank van Schotland. Een Scotch on the rocks kun je in bars overal ter wereld bestellen. Nergens anders smaakt hij echter zo lekker als in dit betoverende noordelijke deel van Groot-Brittannië. Een whiskey tour in Edinburgh is dan ook eigenlijk een absolute must wanneer je de Schotse hoofdstad bezoekt. Een whiskyproeverij, een historische wandeltour inclusief whisky proeven of misschien een spookachtige ondergrondse tocht waarin whisky een hoofdrol speelt? In Edinburgh kan het allemaal.

whiskey tour in Edinburgh
Whiskey Edinburgh

De nationale drank van Schotland

Schotse whisky is van wereldklasse. De drank wordt jarenlang in vaten gerijpt en staat bekend om zijn authentieke, rokerige smaak. Elke regio van Schotland produceert zijn eigen whisky volgens wettelijk bepaalde productiemethoden. In Edinburgh, dat tot de zogeheten regio Lowlands behoort, heeft de whisky een zacht aroma en een droge afdronk. Het belangrijkste onderscheid dat op het gebied van whisky wordt gemaakt, is die tussen single malt whisky (afkomstig uit één distilleerderij) en blended whisky (een combinatie van whiskysoorten uit verschillende distilleerderijen.

Johnnie Walker Journey of Flavour Whiskey Tour

Verken de wereld van Johnnie Walker scotch whisky tijdens een wandeltocht door Princes Street in Edinburgh. Geniet van interactieve projecties, live optredens en drie cocktails met gepersonaliseerde smaken.

Johnnie Walker Journey of Flavour Whiskey Tour
Whiskey proeven edinburgh

Dé manier om de meest uiteenlopende soorten whiskey te proeven

De whiskyindustrie is voor Schotland van levensbelang. Jaarlijks worden er bijna 100 miljoen kratten naar 200 landen wereldwijd geëxporteerd. Tienduizenden werknemers in heel Schotland hebben een baan binnen deze branche. Natuurlijk schenken ook de Schotten zelf graag een glaasje in. Bezoek je een pub, dan doet het aanbod je dan ook vaak even met je ogen knipperen. Vaak houd je het dan bij een glaasje. Of misschien twee. Tijdens een whiskey tour in Edinburgh kun je echter van de meest uiteenlopende soorten whiskey proeven!

Tours voor iedereen

Voor iedereen is er wel een ultieme whiskey experience in de Schotse hoofdstad te vinden. Geliefd is bijvoorbeeld de gezellige whiskey- en folkloreavond, waarbij je je niet alleen onderdompelt in de drank zelf, maar ook in de Schotse vertelcultuur. Of wat te denken van een spookachtige, ondergrondse avondtocht inclusief whiskey? Tijdens deze begeleide stadswandeling hoor je de griezeligste verhalen over spoken en monsters in de stad. Een slokje whiskey tussendoor is een aangename verrassing voor je smaakpapillen en voor sommigen misschien ook precies wat ze nodig hebben om de moed te herpakken en de ondergrondse tocht bij kaarslicht voort te zetten!

Maar ook de Johnnie Walker Tour behoort al sinds jaar en dag tot de meest populaire whiskey tours van Edinburgh. Deze vindt plaats op de Johnnie Walker Princess Street in het centrum van de stad. Johnnie Walker is wereldwijd de meest populaire whiskey. Je kunt er een enerverende rondleiding inclusief live optredens en het proeven van verschillende soorten whiskey verwachten.

Boek je favoriete tour direct hieronder.

The Scotch Whiskey Experience

The Scotch Whiskey Experience, gelegen aan de Royal Mile naast Edinburgh Castle, biedt al meer dan 30 jaar dagelijkse whiskeytours tussen 10.00 en 17.00 uur. De rondleiding duurt 1 uur en 15 minuten in kleine groepjes en toont ’s werelds grootste collectie Schotse whiskey, bijna 3500 flessen!

 

The Scottish Wiskey Experience

Voor deelnemers vanaf 18 jaar

Houd er rekening mee dat een whiskey tour in Edinburgh alleen geschikt is voor personen van 18 jaar of ouder. Jongere geïnteresseerden zijn weliswaar welkom, maar kunnen geen whisky proeven. Eventueel kan tijdens deelname om een geldig identiteitsbewijs worden gevraagd. Diverse tours bieden alcoholvrije consumpties als alternatief.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…