Zoek & boek

Van Edinburgh naar Lochness

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een dagje van Edinburgh naar Loch Ness

Loch is de Schotse naam voor een meer, waarvan er in het land wel 30.000 bestaan. Het beroemdste meer van Schotland en misschien wel van dat van de wereld is Loch Ness. Het is maar liefst 37 kilometer lang en zijn diepste punt telt maar liefst 226 meter: dat is veel dieper dan de gemiddelde diepte van de Noordzee. Het meer bevat meer water dan alle andere lochs in het Verenigd Koninkrijk en wordt omringd door de natuurlijke schoonheid van heuvelachtige landschappen en oude kastelen. Een dagje van Edinburgh naar Loch Ness is dan ook een ware must.

Lochness in Schotland
Edinburgh Lochness

Een ontmoeting met Nessie?

Wie op het internet een snelle zoektocht naar Loch Ness uitvoert, krijgt vooral informatie gepresenteerd over het mysterieuze monster dat zich daar zou ophouden. De kans is groot dat ook jij meteen aan het dinosaurusachtige wezen dacht bij het horen van de naam van dit meer. Het monster van Loch Ness, liefkozend ook wel Nessie genoemd, werd al in de zesde eeuw beschreven. In 1870 werd de eerste waarneming vastgelegd en sindsdien volgden er ruim 1000 andere. Nessie heeft het toerisme in dit gebied dan ook zeker een handje geholpen.

Dagtour vanuit Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Zie het beste van de Schotse Hooglanden tijdens een dagtour met gids vanuit Edinburgh. Ga op zoek naar ‘Nessie’, ontmoet een paar ‘harige koeien’ en bekijk prachtige landschappen.

Dagtour Edinburgh naar Loch Ness
Natuur Edinburgh Lochness

Een betoverende omgeving

Alhoewel een groot deel van de stedentrippers in Edinburgh Loch Ness bezoekt om oog in oog te kunnen staan met het monster, heeft het niet ontmoeten van dit watermonster nog nooit tot teleurstelling geleid. Het meer zelf en de prachtige omringende landschappen weten ook zonder een kennismaking met Nessie te betoveren. Het meer ligt bij Inverness, wat vaak de hoofdstad van de Schotse Hooglanden wordt genoemd, om precies te zijn in het midden van Great Glen. Deze breuklijn scheidt de Highlands van de bergketen Grampians.

Bezienswaardigheden om tijdens een dagtrip van Edinburgh naar Loch Ness niet te missen

De omgeving rondom het meer telt meer dan genoeg dorpen en andere bezienswaardigheden. Het dertiende-eeuwse Urquhart Castle behoort zonder enige twijfel tot de plekken die je wilt bezichtigen. Hetzelfde geldt voor Fort Augustus, een klein dorpje aan de zuidoever van het meer. Je kunt er heerlijk wandelen, maar ook aan boord gaan van een cruise over Loch Ness.

Van Edinburgh naar Loch Ness per train of bus

Je zou voor je bezoek aan Loch Ness natuurlijk voor een georganiseerde tour kunnen kiezen, maar net zo leuk is het om zelf op pad te gaan naar deze natuurlijke omgeving. Beschik je niet over een huurauto? De route van Edinburgh naar Loch Ness is per train prima te overbruggen. Op de website van ScotRail vind je gemakkelijk tickets voor de door jou gewenste datum. De rit van Edinburgh naar Loch Ness kun je ook per bus afleggen. Met busbedrijf Citylink reis je vanuit Edinburgh moeiteloos naar het Farraline Park busstation in Inverness.

Begeleide tours

Heb je geen zin of tijd om je dagtrip van Edinburgh naar Loch nes per bus of train te regelen? Dan kun je natuurlijk altijd nog voor een georganiseerde tour kiezen. Deze duren tussen de 12 en 13 uur. Zo is de Loch Ness, Glencoe en Scottish Highlands Tour razend populair, net als de tour inclusief cruise over het meer en twee wandelingen door de Highlands. Ook is in sommige tours een bezoek aan de Ben Navis, de hoogste berg van Schotland, opgenomen. Zorg bij elke tour voor comfortabele kleding en (wandel)schoenen en wees voorbereid op wisselende weersomstandigheden.

Boek je favoriete tour direct hieronder.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…