Zoek & boek

Spooktocht Edinburgh

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Je haren staan overeind tijdens een spooktocht door Edinburgh

De ruige, door mystiek omgeven natuur en de vele verhalen over geesten, moordenaars en spookachtige verschijningen: stuk voor stuk dragen ze bij aan het ietwat mysterieuze imago van Schotland. Tal van verhalen gaan er de ronde en dat geldt zeker in de Schotse hoofdstad. Maak je daar een stedentrip? Laat een spooktocht in Edinburgh dan niet aan je voorbijgaan. Van de legendes van de geest van een doedelzakspeler en een drummer in Edinburgh Castle heb je misschien wel eens gehoord, maar de stad heeft nog veel meer griezelige verrassingen voor je in petto.

Edinburgh Spooktocht
Geesten en spoken in Edinburgh

Volksverhalen en behekste plekken

Geesten, spoken, feeën, monsters en meer. In Schotland zijn de eeuwenoude volksverhalen haast niet te tellen. Bovennatuurlijke wezens en krachten spelen vaak de hoofdrol. Of deze verhalen op waarheid gebaseerd zijn? Om hierop te kunnen antwoorden, neem je deel aan een spooktocht door Edinburgh, waarbij je de meest betoverende (of misschien beter gezegd: behekste) plekken van de hoofdstad ontdekt. Zijn gruwelijke verleden heeft heel wat haunted highlights opgeleverd.

Boven- en ondergrondse tour

Spooktocht door Edinburgh

Om te kunnen griezelen in de Schotse hoofdstad hoef je je niet tot de ondergrondse gewelven te beperken. Een boven- en ondergrondse spooktocht door de stad neemt je behalve naar de donkere kamers ook mee naar de verborgen steegjes van het historische centrum. Na een tour als deze bekijk je de stad met heel andere ogen.

Ghost tour Edinburgh
Spoken Tour Edinburgh

Burke en Hare

De oude, smalle straatjes van de stad vormen de perfecte setting voor het vertellen van spookverhalen. Spookverhalen waarvan de rillingen je over de rug lopen en die je diezelfde avond wellicht doen besluiten om met het licht aan te slapen. Een van de meest spraakmakende verhalen is die van Burke en Hare, het moordenaarsduo dat enkele jaren actief was in de Edinburgh vaults. De lichamen van hun slachtoffers verkochten ze aan dokter Knox, die ze voor zijn medische experimenten gebruikte. Vragen over de herkomst van de lichamen stelde de al net zo angstaanjagende dokter niet.

Kippenvel in de ondergrondse gewelven

Zie jij een spooktocht door Edinburgh wel zitten? Overweeg dan je deelname aan een Underground Ghost Tour. De naam zegt het al: deze tour neemt je mee naar de ondergrondse gewelven van de stad. Daar vertelt een professionele gids je alles over het huiveringwekkende verleden. Ook ontdek je tijdens deze tour de meest spookachtige begraafplaats ter wereld: Greyfriars Kirkyard. Wedden dat ieder geluidje je die avond kippenvel bezorgt?

Duik in de eeuwenoude verhalen en legenden

Dat een spooktocht in Edinburgh een geliefde activiteit is, is geen toeval. De stad heeft een lange en grotendeels duistere geschiedenis. Spokenjagers en paranormaal begaafde personen hebben hem al vaak een van de meest behekste steden ter wereld genoemd. Het leren kennen van de verhalen en de legenden is een leuke toevoeging aan je bezoek aan de stad. Maak je klaar voor de Edinburgh underground vaults waar Burke en Hare actief waren en bezoek het zestiende-eeuwse kerkhof Greyfriars Kirkyard en de martkplaats op de Royal Mile waar van hekserij beschuldigde vrouwen eeuwenlang op de brandstapel belandden.

Boek hieronder direct je favoriete tour.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…