Zoek & boek

Outlander Tour

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Met een Outlander Tour in Edinburgh in de voetsporen van Claire en Jamie

De serie Outlander gaat over verpleegster Claire Randall, die na de Tweede Wereldoorlog met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden gaat. Historicus Frank wil onderzoek doen naar zijn beruchte voorvader Black Jack. Als Claire op een dag alleen een bezoek brengt aan de standing stones en de stenen aanraakt, maakt ze een reis door de tijd en komt ze in het Schotland van twee eeuwen eerder terecht. Daar ontmoet ze Black Jack, die niet het beste met haar voorheeft. Om uit zijn handen te blijven, trouwt ze met de Schotse strijder Jamie. Samen beleven ze vele avonturen.

Outlander tour vanuit Edinburgh
Outlander tour in en buiten Edinburgh

Filmlocaties binnen en buiten de Schotse hoofdstad

Met een Outlander Tour in Edinburgh treed je in de voetsporen van Claire en Jamie, die hun avonturen ten tijde van de Jakobitische Opstand beleven, een tijd waarin aanhangers van de Rooms-katholieke koning Jacobus probeerden om hem terug te krijgen op de troon. Veel van de Outlander filmlocaties bevinden zich in en vlak bij de Schotse hoofdstad. Niet voor niets worden er talloze tours aangeboden. Die zijn overigens niet alleen voor fans van de serie leuk, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis en heldhaftige verhalen.

Outlander Tour Edinburgh van één dag

Wie op stedentrip in de Schotse hoofdstad is, kiest meestal voor een ééndaagse Outlander Tour. Je wordt bij het busstation van Edinburgh opgehaald en start daar je rit langs enkele van de bekendste locaties die buiten de hoofdstad zijn gelegen. Zo bezoek je Doune Castle, Blackness Castle en de dorpen Culross (het fictieve Cranesmuir) en Falkland. Het vervoer gebeurt per midi-touringcar.

Outlander Tour Blackness Castle
Craigmillar Castle Edinburgh Outlander Tour

Filmlocaties in Edinburgh zelf

Afhankelijk van aan welke Outlander Tour in Edinburgh je deelneemt, bezoek je enkele bijzondere locaties die voor de opnames van deze serie zijn gebruikt. Daarbij valt te denken aan het historische theehuis Signet Library, The World’s End Pub, wat een van ’s werelds meest ouderwetse pubs is en vroeger naast de toegangspoort tot de stad was gelegen, Palace of Holyroodhouse (de officiële residentie van de Schotse monarch), het vijftiende-eeuwse Craigmillar Castle, Tweeddale Court, Bakehouse Close en natuurlijk Edinburgh Castle.

Langs de kruidentuin van Claire

Nog zo een leuke Outlander dagtocht is degene die je eveneens ’s ochtends vroeg ophaalt en direct de stad uitrijdt. Ook met deze tour bezoek je het zestiende-eeuwse dorp Culross, Doune Castle en Blackness Castle. Een extra charme krijgt deze tour door een bezoek aan de kruidentuin van Claire en Linlithgow Palace, waar je aan het meer kunt picknicken. Ook de kleurrijke haven van South Queensferry is een absoluut pluspunt van deze Outlander Tour in Edinburgh.

Een Outlander Tour nabij Edinburgh inclusief overnachting

Kun jij van de romantiek en de historie van Outlander maar geen genoeg krijgen? Dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan een tweedaagse Outlander Tour. Natuurlijk zijn ook daarin bezoekjes aan Blackness Castle, Doune Castle en ook Midhope Castle opgenomen. Clava Cairns, Falkland Village en Loch Ness zorgen er samen met de overnachting voor dat deze tour zich duidelijk onderscheidt van alle andere. Overnachten doe je in Inverness, bij het al net zo mysterieuze meer van Loch Ness.

Boek hieronder direct je favoriete tour.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…