Zoek & boek

Harry Potter tour

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Harry Potter en Edinburgh: dubbele magie

Edinburgh; de plaats waar de wereldberoemde schrijfster J.K. Rowling woont en waar ze eveneens haar inspiratie opdeed voor Harry Potter en zijn avonturen. Om precies te zijn was de kleurrijke Victoria Street haar grootste inspiratiebron. Harry Potter en Edinburgh zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door middel van een magische wandeltocht met enthousiaste locals kom je tijdens een Harry Potter en Edinburgh tour alles te weten over deze fantasiefiguur én de magie van de stad. Boek je kaartjes online om zeker te zijn van je plek en voeg een uniek ervaring aan jouw stedentrip toe!

over harry potter

Over Harry Potter

Harry Potter is een fantasiefiguur waarover inmiddels zeven reeksen zijn geschreven. Hij is de zoon van tovenaar James Potter en de goedaardige heks Lily Potter, die beiden tegen de duistere tovenaar Voldemort streden. Van hun zoon wordt voorspeld dat hij de macht heeft om de Heer van het Duister te verslaan. Na zijn beide ouders te zijn kwijtgeraakt, komt Harry op zijn elfde achter de waarheid van zijn afkomst en gaat hij naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Samen met zijn beste vrienden beleeft hij de meest ongelooflijke avonturen die bij een wereldwijd publiek bekend zijn geworden.

Magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Ga mee op een magische wandeltocht door Edinburgh en ontdek de stad waar de wereld van Harry Potter ontstond. Test je kennis met een audiovisuele quiz, kom erachter welke afdeling van Zweinstein de jouwe is en bezoek het graf van Marten Vilijn.

wandeltocht harry potter
harry potter excursie edinburgh

Wat kun je verwachten van een Harry Potter en Edinburgh Tour?

Ben je benieuwd naar de verhalen achter Harry Potter, boek in Edinburgh dan een tour die zonder twijfel al jouw vragen zal beantwoorden. Er zijn verschillende tours en touroperators actief. Tijdens een tour gericht op Harry Potter in Edinburgh bezoek je bijvoorbeeld de cafés waar J.K. Rowling kwam gedurende het schrijfproces, bekijk je de originele Zweinsteinschool van dichtbij en kom je langs diverse plaatsen die je van bijzondere feiten over de oorsprong van Harry Potter in Edinburgh verschaffen. Zo ontdek je als Harry Potter fan alle verhalen en geheimen.

De pluspunten van deze tours

Wil je meer weten over Harry Potter én Edinburgh, dan is een tour van dit soort de uitkomst. De donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn tovenaars, heksen en spookverhalen heeft een belangrijke rol gespeeld als inspiratie voor de verhalen. De tours die je alles over Harry Potter en Edinburgh vertellen, worden doorgaans in kleine groepen gegeven. Met een lokale gids spreek je af op een plek midden in de stad, zodat je meteen in het verhaal van Harry Potter en Edinburgh kunt duiken. De gidsen hebben stuk voor stuk kennis over en passie voor dit onderwerp.

Praktische informatie

Een Harry Potter en Edinburgh tour duurt doorgaans twee uur. Het gros van de tours begint op het midden van de dag en kunnen in het Engels, Spaans en Duits worden gegeven. Je dient je plekje in de groep vooraf online te reserveren. Annuleren is kosteloos zolang dit uiterlijk 24 uur voor de starttijd van de tour gebeurt. Wees je ervan bewust dat er voor de films van Harry Potter niet in Edinburgh is gefilmd en filmlocaties daarom dus geen onderdeel zijn van de tours. Draag voor het weer geschikte kleding en trek makkelijke wandel- of sportschoenen aan.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Edinburgh Zoo

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over met de auto rondrijden op het eiland of over de lokale pareltjes? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt op Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…