Harry Potter tour

schotland

Harry Potter en Edinburgh: dubbele magie

Edinburgh; de plaats waar de wereldberoemde schrijfster J.K. Rowling woont en waar ze eveneens haar inspiratie opdeed voor Harry Potter en zijn avonturen. Om precies te zijn was de kleurrijke Victoria Street haar grootste inspiratiebron. Harry Potter en Edinburgh zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door middel van een magische wandeltocht met enthousiaste locals kom je tijdens een Harry Potter en Edinburgh tour alles te weten over deze fantasiefiguur én de magie van de stad. Boek je kaartjes online om zeker te zijn van je plek en voeg een uniek ervaring aan jouw stedentrip toe!

Over Harry Potter

Harry Potter is een fantasiefiguur waarover inmiddels zeven reeksen zijn geschreven. Hij is de zoon van tovenaar James Potter en de goedaardige heks Lily Potter, die beiden tegen de duistere tovenaar Voldemort streden. Van hun zoon wordt voorspeld dat hij de macht heeft om de Heer van het Duister te verslaan. Na zijn beide ouders te zijn kwijtgeraakt, komt Harry op zijn elfde achter de waarheid van zijn afkomst en gaat hij naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Samen met zijn beste vrienden beleeft hij de meest ongelooflijke avonturen die bij een wereldwijd publiek bekend zijn geworden.

Wat kun je verwachten van een Harry Potter en Edinburgh Tour?

Ben je benieuwd naar de verhalen achter Harry Potter, boek in Edinburgh dan een tour die zonder twijfel al jouw vragen zal beantwoorden. Er zijn verschillende tours en touroperators actief. Tijdens een tour gericht op Harry Potter in Edinburgh bezoek je bijvoorbeeld de cafés waar J.K. Rowling kwam gedurende het schrijfproces, bekijk je de originele Zweinsteinschool van dichtbij en kom je langs diverse plaatsen die je van bijzondere feiten over de oorsprong van Harry Potter in Edinburgh verschaffen. Zo ontdek je als Harry Potter fan alle verhalen en geheimen.

De pluspunten van deze tours

Wil je meer weten over Harry Potter én Edinburgh, dan is een tour van dit soort de uitkomst. De donkere geschiedenis van Edinburgh met zijn tovenaars, heksen en spookverhalen heeft een belangrijke rol gespeeld als inspiratie voor de verhalen. De tours die je alles over Harry Potter en Edinburgh vertellen, worden doorgaans in kleine groepen gegeven. Met een lokale gids spreek je af op een plek midden in de stad, zodat je meteen in het verhaal van Harry Potter en Edinburgh kunt duiken. De gidsen hebben stuk voor stuk kennis over en passie voor dit onderwerp.

Praktische informatie

Een Harry Potter en Edinburgh tour duurt doorgaans twee uur. Het gros van de tours begint op het midden van de dag en kunnen in het Engels, Spaans en Duits worden gegeven. Je dient je plekje in de groep vooraf online te reserveren. Annuleren is kosteloos zolang dit uiterlijk 24 uur voor de starttijd van de tour gebeurt. Wees je ervan bewust dat er voor de films van Harry Potter niet in Edinburgh is gefilmd en filmlocaties daarom dus geen onderdeel zijn van de tours. Draag voor het weer geschikte kleding en trek makkelijke wandel- of sportschoenen aan.

Het weer in Edinburgh

Advertentie


Handige reistips & deals

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...