Zoek & boek

Fietstour Edinburgh

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Ontdek de belangrijkste highlights tijdens een fietstour in Edinburgh

Op een stalen ros bezoek je een groot aantal bezienswaardigheden van een stad in relatief korte tijd. Handig als je er maar even verblijft of als je gewoon niet zo van wandelen houdt. Natuurlijk kun je een fiets huren en de Schotse hoofdstad zelfstandig verkennen, maar wanneer je ook zo veel mogelijk interessante weetjes wilt leren, dan kies je voor een begeleide fietstour door Edinburgh. Je kunt zelfs voor een fietstour door Edinburgh met een Nederlandse gids kiezen.

Fietstour Edinburgh langs bezienswaardigheden
Tocht Edinburgh Fiets

Een ochtend of middag in de frisse buitenlucht

In de toch al vrij compacte stad lukt het je om tijdens een fietstour het grootste deel van de highlights te zien. Alhoewel er niet overal fietspaden zijn, houden automobilisten meer dan genoeg rekening met tweewielers, wat het fietsen in Edinburgh een veilige en leuke onderneming maakt. Tijdens de tours maak je regelmatig een stop om stil te staan bij een bezienswaardigheid en wat mooie foto’s te maken. Een ontspannen en gezellig ochtend- of middagvullend programma!

In een paar uur langs de hoogtepunten van de stad

Schilderachtige fietstour door Edinburgh

Ontsnap aan het drukke verkeer in het centrum van Edinburgh tijdens een tocht op een trekkingfiets. Ontdek de geheime tuin bij Duddingston Manse, geniet van adembenemende vergezichten vanaf de top van Arthur’s Seat en nog veel meer.

Fietstocht Edinburgh Centrum
Fietstocht Edinburgh Kust

Van het historische stadscentrum naar het strand van Portobello

Wil je nog wat meer zien tijdens een fietstour? Dan is een fietstocht naar de kust wellicht wel iets voor jou. Het startpunt van de route bevindt zich in de historische stad en leidt je onder de uitgedoofde vulkaan Arthur’s Seat richting het strand van Portobello. Langs dit zandstrand loopt een mooie promenade, waar je samen met de rest van de groepsleden van een verfrissing geniet. Het leuke is dat de terugweg anders is dan de heenweg. Zo hoef je je dus geen moment te vervelen.

Een fietstour buiten de stad

Voor de fervente fietsers of sportievelingen is er ook nog een fietstocht van 20 mijl. Een mijl is ongeveer 1,6 kilometer. Deze fietsroute begint bij de Bridgend Farmhouse, een café en liefdadigheidsorganisatie in één. Vanaf daar rijd je naar het water van Leith, Dean Village, Portobello Beach en op de terugweg naar de Meadows. Het tempo van deze fietstour in Edinburgh is aangenaam en ondertussen krijg je meer dan genoeg gelegenheid om te stoppen en foto’s te maken.

Inbegrepen in de huur

Wil je het liefst deelnemen aan een fietstour door Edinburgh met een Nederlandse gids? Kijk dan eens naar het aanbod van Baja Bikes. Voor elke fietstour in Edinburgh geldt dat een helm inbegrepen is in de huurprijs. Je maakt gebruik van een handgeschakelde fiets met versnellingen, soms is het mogelijk om tegen een meerprijs gebruik te maken van een e-bike. Draag te allen tijde comfortabele kleren en wees bedacht op wisselende weersomstandigheden. Alhoewel het weer het hele jaar door mild is te noemen, is het boven alles wisselvallig.

Boek hieronder direct je favoriete tour.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…