Edinburgh zoo

schotland

Edinburgh Zoo: hét uitje voor het hele gezin

Edinburgh Zoo, dat voorheen Scottish National Zoological Park heette, is een ruim honderd jaar oude dierentuin in de Schotse hoofdstad. De dierentuin van Edinburgh wordt door in totaal ruim duizend dieren van tientallen soorten hun thuis genoemd. Onder die dieren zijn ook een aantal zeldzame exemplaren, zoals Tian Tian en Yang Guang: de enige reuzenpanda’s van het Verenigd Koninkrijk. Ook de koala’s zijn de enige in hun soort op het Britse eiland. Koop je ticket online om rijen bij de kassa over te slaan.

Wie zijn de bewoners van de Edinburgh Zoo?

De dierentuin van Edinburgh heeft een bonte verzameling bewoners. Je bewondert er naast Tian Tian en Yang Guang onder andere leeuwen, tropische vissen, apen, struisvogels, flamingo’s, pinguins, zebra’s, miereneters, neushoorns, stokstaartjes, beren, koala’s en nog veel meer bekende én onbekende diersoorten. Behalve de reuzenpanda’s behoren ook de pinguins tot de favoriete bewoners. Ze wonen in Europa’s grootste pinguinbad.

Waar ligt de dierentuin van Edinburgh?

Edinburgh Zoo ligt niet in het stadscentrum, maar ongeveer 5,5 kilometer daarbuiten, ten zuiden van Hillwood Park. Te voet zou je vanuit het centrum in een uur naar de dierentuin van Edinburgh kunnen wandelen. Voor de bezoekers met kinderen echter niet de handigste optie. Je kunt in plaats daarvan ook bus 12, 26 of 31 nemen of een taxi nemen. Die laatste doet er tien minuten over en brengt ongeveer tien pond in rekening. De busreis duurt ongeveer 25 minuten, maar is wel goedkoper.

De entreeprijzen

Wil je de Edinburgh Zoo bezoeken, dan doe je er verstandig aan om je tickets vooraf online te bestellen. Dit levert je namelijk een korting van tien procent op de entreeprijs op. Volwassenen betalen online £17,95 (ongeveer €21,50) en aan de deur £19,95. Voor kinderen van 3 tot en met 15 jaar betaal je online £9,-. Kinderen tot drie jaar mogen gratis naar binnen. Studenten, senioren en bezoekers met een lichamelijke beperking kunnen eveneens rekenen op een korting en betalen £15,50 pond voor hun kaartje.

Openingstijden en andere praktische informatie

Edinburgh Zoo is het hele jaar door, behalve tijdens de kerstdagen, geopend. Van april tot en met september kun je de dierentuin tussen 10.00 en 18.00 bezoeken, in oktober en maart tussen 10.00 en 17.00 en van november tot en met februari tussen 10.00 en 16.00. Sommige dierenverblijven zijn vanaf een halfuur voor sluitingstijd niet meer te bezoeken. Honden zijn in de Edinburgh Zoo niet toegestaan. Omdat de dierentuin van Edinburgh tegen een heuvel is gebouwd, wordt aangeraden om stevig schoeisel aan te trekken.

Evenementen en workshops

De Edinburgh Zoo biedt je graag dat beetje extra. Daarom zijn er diverse experiences en workshops waaraan je kunt deelnemen. Zo kun je met de keeper experiences een halve dag meelopen met de dierenverzorgers, kun je een workshop natuurfotografie volgen en is het ook mogelijk om aan een training tegen spinnenfobie deel te nemen. Kijk op de website van de dierentuin van Edinburgh voor de actuele agenda. Vanzelfsprekend dienen deze activiteiten vooraf te worden geboekt.

Het weer in Edinburgh

Advertentie


Handige reistips & deals

Dit zijn de 10 lekkerste traditionele gerechten van Edinburgh

Wanneer je op citytrip gaat naar Edinburgh zou je niet meteen denken aan heerlijk eten, maar niks is minder waar! Edinburgh bezit namelijk tal van super leuke ...

10 leuke weetjes over Edinburgh

Het is bijna zover; je gaat op citytrip naar Edinburgh. De voorbereidingen kunnen beginnen, zoals je koffer inpakken, online inchecken voor je vlucht, de L...