Zoek & boek

Dagtrip Schotse Hooglanden

  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een dagtrip vanuit Edinburgh naar de Schotse Hooglanden

Edinburgh is behalve de hoofdstad van Schotland volgens velen ook de meest charmante stad van het land. Zijn vele historische bezienswaardigheden, gezellige pubs en zijn ligging in een imposante natuurlijke omgeving zorgen ervoor dat je niet uitgekeken raakt. Heb je voldoende tijd, dan zou je ook eens een kijkje in de omgeving kunnen nemen. Een dagtrip van Edinburgh naar de Schotse Hooglanden is razend populair. Je kunt dit per huurauto, maar ook via een georganiseerde excursie doen.

Schotse Hooglanden Bezoeken
Wat zijn de schotse hooglanden?

Een dagje naar Loch Ness en de Hooglanden

Wie aan Schotland denkt, denkt vrijwel meteen ook aan Loch Ness. En alhoewel loch het Schotse woord is voor meer, is het grote dinosaurusachtige monster dat zich daar zou ophouden meestal de eerste associatie. Een dagtour naar Loch Ness en The Highlands staat garant voor een dag boordevol indrukken. Vanuit Edinburgh rijd je naar de Hooglanden en bewonder je Loch Ness met eigen ogen. Optioneel kun je ook een cruise over het meer maken. Wie weet ontmoet je Nessie! Ook de route langs onder andere Pitlochry, Fife en Stirling is een bezienswaardigheid op zich. 

Loch Ness, de Schotse Hooglanden en Glen Coe

Klinkt het bovenstaande je nog niet avontuurlijk genoeg in de oren? Dan kun je ook kiezen voor een dagtrip naar Loch Ness en Glen Coe. Dit is een grote vulkaanvallei die in een ver verleden door een gletsjer werd uitgesleten. De vallei, waardoorheen de gelijknamige rivier stroomt, wordt omringd door prachtige groene bergen. Er heerst een bijzondere, mysterieuze sfeer. Deze dagtrip van Edinburgh naar de Schotse Hooglanden zul je dan ook niet snel vergeten!

Schotse Hooglanden Dagtrip
Dagtrip Schotse Hooglanden Sterling Castle

Stirling Castle en Loch Lomond

Een dagexcursie naar Stirling Castle en Loch Lomond neemt je mee naar het grootste meer van Schotland. Daar kun je heerlijk wandelen of tijdens een boottocht genieten van het omliggende landschap. Stirling Castle is op zijn beurt een kasteel dat een cruciale rol heeft gespeeld in de Schotse geschiedenis. Veel royals hebben het kasteel in het verleden hun thuis genoemd. Ook reis je tijdens deze dagtrip van Edinburgh naar de Schotse Hooglanden door Nationaal Park Trossachs en bezoek je de Kelpies, ’s werelds grootste paardensculpturen.

De Outlander Experience

Inmiddels telt de serie Outlander alweer 7 seizoenen. Wie niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Claire en Jamie, wordt ongetwijfeld enthousiast van de Outlander Experience. Tijdens deze dagtrip van Edinburgh naar de Schotse Hooglanden bezoek je enkele plekken die het decor hebben gevormd voor deze serie. Denk bijvoorbeeld aan Midhope Castle, Blackness Castle en Culross. Uiteraard bezoek je tijdens deze tour ook Falkland, de stad die in de serie Inverness moet voorstellen.

St. Andrews en de vissersdorpen van Fife

De laatste dagtrip van Edinburgh naar de Schotse Hooglanden die voor liefhebbers van natuur en cultuur een echte aanrader is, is die naar St. Andrews en de vissersdorpen van Fife. St. Andrews is dé thuisbasis van het golfen en ook de plaats waar de oudste universiteit van Schotland staat. Bovendien zijn ook de kathedraal en het kasteel de moeite van een bezoek waard. Het graafschap Fife staat op zijn beurt bekend om zijn traditionele vissersdorpjes. Tijdens de tour bezoek je het dorp Anstruther, waar je je al wandelend over de geplaveide straatjes in een allang voorbije periode waant.

Boek hieronder direct je favoriete tour.

Naar wat ben je op zoek?

Meer activiteiten en excursies in Edinburgh

Meer weten over Edinburgh?

Julia helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de geschiedenis van de stad? Of ben je gewoon benieuwd in welke maanden je het beste weer hebt in Edinburgh?

julia edinburgh
Julia Edinburgh expert
  • Historisch erfgoed
  • Betoverende architectuur & skyline
  • Levendige festivals & evenementen
  • Adembenemende natuur

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in Edinburgh voor je…